sauna-slider.jpeg
sauna-slider.jpeg

Saunakachels

Klik hier voor een overzicht van de saunakachels

Klik hier voor de Circus Stone Heaters

Er zijn grofweg drie verschillende typen saunakachels. De elektrische saunakachel, de houtkachel en de gaskachel. Allen hebben hun eigen karakteristieken. De inhoud, voorkeur en de beschikbare ruimte zijn bepalend voor de juist oven en voor het bereiken van het juiste saunaklimaat.

  • Saunakachel met opgebouwde besturing.
  • Saunakachel met extern besturingspaneel.
  • Saunakachel met verdamper.

Kenmerken van een elektrische saunakachel

Een elektrische kachel kenmerkt zich door het verwarmingselement dat werkt op elektrische stroom. Dit element verhit direct de saunastenen die zich boven op de kachel bevinden. Deze saunastenen houden de warmte voor lange tijd vast en verwarmen u en de saunacabine middels stralingswarmte. Een elektrische saunakachel wordt meestal gevoed door een 380 Volt aansluiting. Voordelen van elektrische saunakachels zijn dat ze relatief veilig zijn, geen open vuur, geen gasleiding, etc.. Daarnaast zijn ze in compacte maten beschikbaar en dus erg geschikt voor de wat kleinere sauna’s.

Saunakachel en besturing, het hart van elke sauna.

Kenmerken van een sauna-houtkachel

De sauna-houtkachel is meest sfeervolle kachel, maar tegelijk ook de grootste en onderhoudsintensieve. Een houtkachel werkt op de directe verbranding van hout dat vervolgens zijn warmte afgeeft aan de bovenliggende stenen. De stenen stralen gelijkmatig de warmte uit richting u en de rest van de sauna. Het stoken van een houtkachel werkt net als een openhaard.

Let er wel op dat de saunacabine minimaal twaalf vierkante meter groot is dat u extra rekening houdt met de brandveiligheid.

Kenmerken van een sauna-gaskachel

Dit is het duurste type kachel en in mindere mate geschikt voor particulier gebruik. Een sauna-gaskachel werkt op aardgas of propaan en laten zich makkelijk bedienen. Gaskachels zijn vaak zuinig in gebruik en hebben een snelle opstarttijd. Maar er hangt wel een flink prijskaartje aan zo’n saunakachel.

Indien u meer informatie wilt over saunakachels neem hierover contact met mij op, ik geef u graag advies.

Contact

Locatie

Simon Vestdijkwei 6
8914 AX Leeuwarden

Contact

Mob: 06 – 53 63 69 80

Openingstijden

MA tot VR 09:00 – 18:00 uur

Volg ons